Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Téli, nyári vagy négyévszakos paplan - mit válasszak?

Használható télen-nyáron ugyanaz a paplan, vagy érdemes külön nyári és külön téli paplant beszerezni? A paplan az igazán pihentető alvás egyik kulcseleme. Gondos választást igényel, ha nem szeretnénk fáradtan és nyűgösen ébredni. Az évszakos paplan kérdése valójában korántsem olyan egyszerű, mint amennyire az elsőre hangzik. Függ a hálószoba hőmérsékletétől, páratartalmától és szellőztethetőségétől is.

Ha túlzottan meleg és nem kellőképp átszellőző takarót választasz, akkor az éjszakai izzadás következtében könnyen megfázhatsz. Ráadásul az állandó ki-be takarózás a mély, hatékony alvást is megzavarja.

Az ideális paplan így kellemesen meleg, ugyanakkor száraz klímát teremt a testnek, azáltal hogy megtartja a test hőmérsékletét, miközben megfelelően át is szellőzik. 

Honnan tudhatod, hogy milyen a számodra ideális paplan?

Amennyiben a hálószoba hőmérséklete nagyjából azonos egész évben, akkor nem szükséges külön téli és nyári paplan használni. Ilyen esetben egy nyári, nagyon vékony és egy átmeneti, kisebb töltősúlyú paplan beszerzését szoktuk javasolni, melyek hidegebb téli éjszakákon akár együttesen is használhatók. Ami azonban fontos, hogy nyárra - főleg gyerekeknek - kizárólag természetes töltetű és bevonatú paplant javaslunk.

Ha azonban benti hőmérséklet eltér a téli és a nyári időszakban, abban az esetben érdemes nyárra beszerezni egy hideg, télre pedig meleg, nagy töltősúlyú paplant.

A fentieket érdemes szem előtt tartanod a paplan vásárlás során. Webáruházunkban mind nagyobb, mind kisebb töltetsúlyú paplanokból széles választékot találsz különféle töltet és fedőanyag variációkkal.

Nézz körül itt!

Keresés